Sejr i tæt opgør

Efter en lang rejsedag fra Viborg til Drammen i går, så skulle Viborg HK forsøge at få et godt udgangspunkt inden returkampen i Cup Winners Cup 1/8 finalen på lørdag.

Det startede med en svær start, men efter at have tilvænnet sig de nye kolde omgivelser i Drammenshallen, så kom den første viborgensiske føring. Line Uno bragte selv bolden hele vejen op fra forsvaret, og sikkert passerede hun Martina Thörn i Glassverkets mål til stillingen 5-6. Overtaget var så småt begyndt at tippe Viborgs vej, blandt andet efter flere flotte redninger af Rikke Poulsen i Viborg-målet.

Ditte Kelså stod for kampens detalje, da hun i det 19. minut viste at skruebolde er hendes specialitet. Bolden kunne lige præcis hoppe ind over stregen til 7-10, så smilene var bredde i Viborg-lejren, mens at der hos Glassverket var behov for at få vendt tingene via en timeout.

Mere end + 3 blev det ikke før pausen, men differencen blev netop fastholdt, da Barbi tog ansvar med en hævet arm 10 sekunder før tid og scorede til 12-15.

I anden halvleg vendte kampen da koncentrationen svigtede i den offensive del, imens Glassverket mål for mål indhentede Viborg, og igen bragte sig foran. Allan Heine tog cirka halvvejs en timeout, og vurderet ud fra stemmelejet, så ville han gerne have mere vildskab og koncentration i den indsats der blev leveret.

Det blev tæt indtil det sidste, men i det afsluttende Viborg-angreb scorede en fornuftigt spillende Marie-Paule Gnabouyou til slutresultatet 28-29. Resultatet blev cementeret af Rikke Poulsen, da hun snuppede Glassverkets helt frie højre fløj i kampens sidste situation.

Dermed er der rigtig fine muligheder for avancement til en eventuel kvartfinale, men der skal steppes op.