Seerrekord da Viborg slog NFH

Igår gav Viborg HK og Nykøbing Falster Håndbold hinanden et brag af en kamp. Undervejs skiftede føringen flere gange, men i sidste ende kunne Viborg HK pakke de 2 point med ned i tasken.

Ikke kun på Falster tiltrak det spændende opgør mange følgere, idet seerrekorden hos TV2 Sport for Primo Tours Ligaen og Boxer Herreligaen denne sæson stod for fald. I gennemsnit tunede hele 123.500 danskere tv’et ind på kanalen. Den tidligere mest sete kamp i den kvindelige liga havde et gennemsnitligt seertal på 79.500.

Tallene kan være svært at forholde sig til, men sammenligner man med Alka Superligaopgøret imellem FC København og Odense Boldklub på TV3+, så kan det muligvis overraske mange. Opgøret blev afviklet i historisk set bedste sendetid, klokken 19:00 en søndag aften, og tiltrak gennemsnitligt 118.000 seere. Derfor var det også en stolt direktør, som dagen derpå kan se tilbage på en succesfuld dag på Falster. Det opmålt på flere parametre.

“Seertallet viser at når Viborg HK er en del af et håndboldopgør, så er der mange følgere. Ikke kun igår, men også traditionelt set har klubben været en af landets mest omtalte sportsklubber, og det er et parameter vi kæmper for at bibeholde. Den landsdækkende promovering er for nationale sponsorer en vigtig del af at gå ind i et partnerskab. Nyheden kommer som appelsinen i turbanen på en god dag, hvor også den sportslige præstation beviste at vi er i stand til at være med blandt de bedste på gode dage. Det tager tid at genopbygge, så mursten for mursten kæmper vi for det solide fundament”, udtaler direktør Henrik Dahl.