Så tæt på

Ikke mange pladser var ledige idag, hvor julemaden skulle brændes af i Jysk Arena. Pokalfinaler er altid noget særligt, og når FCM er på den anden banehalvdel, så er der altid lidt mere lir udenfor banen.

De indledende kvarters tid bød på stabilt forsvarsspil i begge ender, hvorfor målscoringen blev holdt på moderate syv scoringer de første 13 minutter. Nervøsiteten var nem at spore, og et par upolerede afleveringer skabte boldtab, som FCM fik udnyttet. Efter 20 minutters tid benyttede Rikke Skov dog muligheden til først at bringe Viborg HK på 7 og 8-6, hvorefter Viborg-enden af hallen udbrød i et jubelbrøl som sjælden hørt.

I målet ville Rikke Poulsen også være med, og da først Sabine Pedersen blev snuppet i en helt åben chance, så var det endnu engang den bundrutinerede Rikke Skov der åbnede legepladsen i FCM-forsvaret og scorede til +3, efterfulgt at Sille Thomsen fra stregen. En super periode havde pludselig skabt et solidt hul, som holdt halvlegen ud. Dagens hjemmehold, Viborg HK, kunne gå til pause foran med 13-10.

FCM brugte den lille puster bedst, og efter små syv minutter havde de ædt føringen op. Angrebet virkede stillestående, og en udvisning kostede hårdt i defensiven, hvorfor FCM bragte sig på 15-14. Det var dog kun for en stund, for med to scoringer i træk satte Viborg HK sig igen på serveretten. Den her kamp havde alt en finale skal have.

Man kunne måske fristes til at tro en kamp man har overtaget i pludselig blev spændende kunne ryste de grønne piger, men lederskabet hos de erfarne bragte igen skuden på rette spor. Med plus 3 og fire et halvt minut på uret trak Kirsten Balle en udvisning, og Johanna Ahlm reducerede. 2 minutter skulle spilles af klokken, og da MP’s afslutning gik snært forbi, så snød Trine Østergaard Rikke Poulsen på en fløjafslutning, efterfulgt af udligningen til 25-25. En dramatisk kamp skulle afgøres til allersidst.

I sidste minut slap Sille Thomsen fri inde på stregen, men marginalerne var imod, og i stedet for en scoring ramte hun desværre stolpen, hvorefter FCM kom først på returbolden. Det blev dog ikke til flere scoringer i ordinær spilletid, og så skulle vi ud i 2 x 5 minutters forlængelse.

Det var tydeligt at ressourcerne blev brugt hele vejen rundt, og til trods for at Viborg startede på bolden, så var det FCM der blev det eneste hold til at score i de første fem minutter. Kræfterne holdt ikke til sidst, og derfor var det desværre vores modstander der trak sig sejrsrigt ud til sidst med en samlet 26-28 sejr. Viborg havde store ære af en spændende duel, men lige bagefter er det svært at se de positive vinkler. Så tæt på, men lige de sidste afgørende marginaler skilte VHK fra pokalen.

Efter opgøret blev Rikke Skov med 8 scoringer kåret til Santander Cups Pokalfighter, og ikke mindst havde hun igen en fremtrædende rolle i defensiven.

Allerede på onsdag skal vi til kamp igen. Viborg HK tager hjemme imod Silkeborg-Voel KFUM, så det gælder om at få vendt oplevelsen til det positive hurtigst muligt. Forhåbentlig kan vi slutte 2015 af med manér.