Respekt er nøgleordet

Imens de fleste hold er gået på sommerferie, så skal Viborg HK og ligaoprykkerne fra Skanderborg Håndborg på den sidste opgave i morgen aften klokken 19:30 i Morten Børup Hallen, hvor 6. runde i landspokalturneringen venter.

Efter en lang sæson er der lagt op til en af de allervigtigste milepæle for hjemmeholdet. I morgen aften har de muligheden for at vise håndbolddanmark hvad de har at komme med i den næste sæson, hvor de i år sikrede sig oprykning til Primo Tours Ligaen. Øjenbrynene kan blive hævet ved selv Bent Nyegaard, og det er man også opmærksom på i Viborg-lejren, hvor assistenttræner Bo Rudgaard tidligere har været tilknyttet ungdomshåndbolden i Skanderborg.

”Vi har jo hentet Amalie Grøn fra den næste sæson, og derfor har vi også set Skanderborg Håndbold en del gange live i år. Der venter en fuldstændig gratis kamp for dem, og de har haft en længere periode til at lade batterierne op. Det er typisk sådanne kampe hvor ligaholdene kan have det rigtig svært, fordi at de ofte har været igennem en længere og opslidende sæson, og det eneste krav fra omverdenen til os er en sejr. Det kan blive udfordrende at finde det momentum vi ved at vi har, hvor et stærkt, talentfuldt og godt kæmpende hold står på den anden side af midterlinjen”, fortæller Allan Heine.

Det betyder dog ikke at der skal forventes ”oprykkergaver” fra Viborg-truppen, for holdet vil kæmpe for at slutte sæsonen 2015/2016 med en sejr. Forude venter der nemlig cirka tre måneder uden en tællende kamp.

”Det vil helt sikkert være skønt at gå på sommerferie med den viden, at vi også i efteråret er med i Santander Cuppen. Samtidig ved vi, at vi iblandt ligaholdene fik den sværeste lodtrækning, så det bliver ikke nemt”, fortæller Allan Heine om morgendagens changer.

I ugens løb har Line Uno og delvist Rikke Poulsen meldt fra til landsholdets kommende samling, men det er endnu uklart hvem der trækker kamptrøjen over hovet i morgen aften.

”Vi har nogle stykker der er en smule tvivlsomme, men det kommer meget an på træningen i dag, og opvarmningen i morgen”.

Der er kampstart klokken 19:30 i Morten Børup Hallen (Møllegade 45, 8660 Skanderborg), og har du lyst til at se en sidste sommerkamp, så kan billetter købes i døren for 40 kroner stykket, imens børn under 18 år har gratis adgang.