Storsejr giver stor glæde

Første kvalifikationsrunde i EHF Cup'en blev en udsøgt succes, da vi over to kampe tager en samlet sejr på 66-44. Det ukrainske hold fra HC Galychanka Lviv kunne ikke stille meget op mod vores piger, der også i dag vandt klart på fysikken, farten og det taktiske. Det ville også overraske, hvis der skulle være sket store ændringer i forhold til dette i løbet af natten, men sjovt nok blev dagens kamp så lig gårsdagens, at vi ender med præcis samme slutcifer, 22-33. 

Ligesom i går, var der også i dag plads til at få prøvet lidt forskellige spilkonstallationer af. Samtidig fik de spillere, der har lidt skavanker der skal plejes lov at sidde ude, eller få begrænset spilletid, da der allerede torsdag er en vigtig kamp på programmet igen. Det gav spilletid til unge Julie Thinggaard, der også i går var på banen, men desværre ikke fik skudt hul på målvogteren. Det tog hun revanche på i dag, hvor hun både scorede fra sin vante fløjposition, såvel som på kontrachancer. 

- Det har været en fed oplevelse, og der var en god stemning i hallen og god energi på banen, så det var mega fedt at komme i gang. Som U18 spiller er det meget spændende og udfordrende at skulle spille med ligaholdet. Der er en anden kultur og man kan godt mærke, at det er deres job. Men det er spændende at opleve, hvordan det er at spille på det niveau. De giver den jo gas til træning og til kamp på en helt anden måde, end jeg er vant til. Det er fedt, fortæller Julie. 

Både lørdag og søndag kom Julie på banen i anden halvleg, og gjorde et flot indhop. Trods det, at hun ikke er den største og mest fysisk stærke fløj fejler fightergenet intet, og Julie går til den angrebsmæssigt såvel som forsvarsmæssigt. Da hun lørdag fik besked om at gøre sig klar til at komme på banen, var der ingen nerver. 

- Jeg var faktisk ikke så nervøs. Jeg var mere spændt og glædede mig, da Jakob bad mig gøre klar. Han siger til mig, "Nu skal du bare spille som du plejer, dække godt op og løbe kontra. Bare giv den gas". Det beroliger også når man skal ind. To sejre af denne størrelse er også dejligt at opleve, for man kan mærke den positive stemning og pigerne er så glade. Det er bare en fed oplevelse, slutter den unge fløj. 

 

På den anden fløj løber en mere rutineret spiller rundt, der sidste sæson og tidligere har spillet EHF Cup. Anne-Sofie Filtenborg's glæde over den gode start på EHF Cup'en er dog ikke mindsket af, at hun har prøvet det før. 

- Det var mega fedt endelig at vinde og få et par gode kampe. Vi får hurtigt slået et hul lørdag og kunne få stort set alle i spil. Det havde vi brug for efter den dårlige start, vi har fået, og det var godt, at vi lige kunne få tanket lidt selvtillid. Vi får stået godt i forsvaret og Poulsen tager fra, dermed kommer vores kontrafase også i gang, og det var dejligt, fortæller en glad Anne-Sofie Filtenborg efter to storsejre på to dage. 

Med den samlede sejr mod ukrainske HC Galychanka Lviv har pigerne spillet sig videre i EHF Cup'en og skal spille anden kvalifikationsrunde i EHF Cup'en senere på året. 

 

Allerede torsdag spiller pigerne igen en vigtig knald eller fald kamp i VIBOCOLD Arena, da vi her møder Team Esbjerg i Santander Cup kvartfinalen. Kampen spilles i VIBOCOLD Arena med start kl. 20.30. Billetter kan købes HER