Kampdage er jo festdage

Det var en glad træner, der efter dagens EHF Cup kvalifikationskamp kunne gøre status på en kamp, som ender med storsejr og cifrene 33-22. Jakob Vestergaard havde første træning med holdet fredag formiddag, og kunne så lørdag eftermiddag gøre rent bord, da pigerne fik en drømmestart på EHF Cup'en. 

- Det har været mega fedt. Kampdage er jo festdage. Når man har været træner i mange år, må man jo sige, at det er hyggeligt med træninger, men det er kampene der er det fedeste. Lige meget hvad, så er det der, man bliver målt og vejet. Det har været en rigtig fed dag, som slutter hyggeligt heroppe (i VIP med sponsorerne, red), men som spillemæssigt viser, at vi på en enkelt træning har flyttet os lidt. Det er jeg meget tilfreds med, siger Jakob efter kampen. 

Kampen forløb stille og roligt, da der på intet tidspunkt var tvivl om, hvem der ville ende som sejrende hold. Vores piger var fysisk stærkere, taktisk bedre og langt hurtigere end de ukrainske modstandere fra HC Galytchanka Lviv. Det holdt heldigvis ikke vores piger fra at gå til stålet kampen igennem, og der blev vist rigtig fint spil defensivt og i kontrafasen. I målet fik Poulsen samtidig godt fat i skytterne, som havde enddog meget svært ved at score på den rutinerede målvogter. Jakob var også mere end tilfreds med at spillernes disciplin og evne til at holde sig til aftalerne.   

- Jeg synes når vi holder os til det nye forsvarskoncept, der dækker vi rigtig fint op. Vi har en god energi og gejst, egentligt lige fra kampens start på trods af, at det er en modstander, der spiller noget atypisk håndbold, og en modstander, vi ikke kender så godt på forhånd. Vores kontrafase ser skarp ud, og jeg synes vi laver gode ting angrebsmæssigt, omend vi brænder for meget.

Allerede i morgen er der returopgør, og pigerne skal forsvare dagens flotte resultat, så den samlede sejr over de ukrainske gæster aldrig kommer i fare. Trods en "føring" på 11 mål allerede fra returkampens start, hviles der ikke på laurbærene, da der ikke er tid til at tage chancer. Derfor har Jakob også en fast ide om, hvad der er vigtigst i forhold til returkampen. 

- Vi skal først og fremmest have en sejr mere. Sejre giver selvtillid, og vi er kommet lidt skidt fra start. Nu hedder den 5-1, i morgen skulle den gerne hedde 5-2, sådan vi kan tanke mere selvtillid. Så begynder vi at arbejde videre med konceptet og det gør vi, da spillerne er så dygtige, at de på det her niveau ikke behøver træne tingene, før de kan udføre det på banen. Det vil sige, at vi i det taktiske oplæg lægger fokus på nogle ting, som vi skal se om vi kan lykkes med uden at have trænet det. Men det er fordi vi er så presset på tid i forhold til, at vi har to meget vigtige kampe i den her uge, så en sejr har første prioritet, og så at komme videre med spilkonceptet har anden prioritet, slutter Jakob. 

Returkampen mod HC Galytchanka Lviv spilles også i VIBOCOLD Arena med kampstart kl. 14.00. Der er fri entré for alle. 

Husk også, at vi på torsdag d. 20. september spiller kvartfinale i Santander Cup mod Team Esbjerg. Kampen spilles i VIBOCOLD Arena med kampstart kl. 20.30.

Billetter til kvartfinalen kan købes HER