Vi vil bryde forbandelsen

Det er fast tradition i Viborg HK, at vi spiller med om medaljer. Evnen til altid at være en del af toppen i dansk kvindehåndbold er en del af vores DNA, og vi er stolte af endnu en gang at kæmper med i den rigtige ende af tabellen.

De seneste tre sæsoner har heldet ikke været på vores side, og fjerdepladsen i ligaen er gået hen og blevet vores lille forbandelse. Vi har fået nok af at se andre hold med medaljer om halsen, så når vi træder på banen i aften er det med ét mål for øje. To point!

Vi går helhjertet efter at sikre bronzemedaljen til Viborg. Der er bare lige et enkelt problem - Team Esbjerg. De stærke Esbjergensere har, ligesom os, kontinuerligt ligget i toppen af dansk håndbold gennem de seneste sæsoner, og var lige som os, tæt på at sikre en finaleplads.

Som sportsfolk er flest, er det to hold fyldt med fightere og vindermentalitet, der i aften mødes i kampen om ligaens bronzemedlajer. Team Esbjerg har sæsonen igennem vist, at de kan besejre alle, og viste i semifinalerne skræmmende styrke, da de besejrede Odense HC. Faktisk er det eneste hold, Team Esbjerg ikke har besejret denne sæson, Viborg HK, og den statistik vil vi gøre alt for at holde fast i. 

- Team Esbjerg er et stærkt hold, og vi har de seneste sæsoner spillet tætte kampe mod dem. Jeg forventer også, at aftenens kamp bliver tæt og spændende. Vi skal have dæmmet op for deres gennembrudsstærke spillere og sørge for, at Gravholt og Vilde ikke skaber for stor uro i vores defensiv. Samtidig skal vi have gang i vores kontrafase, da det er lette mål som hjælper til at bevare tempoet i vores spil. Siden semifinalerne har vi spillet en god kamp i Santander Cup, og det har hjulpet til at få arbejdet skuffelsen over den missede finale ud af os. Nu går vi efter den bronzemedalje, og trods det, at ordet “fortjent” sjældent går hånd i hånd med topsport, synes jeg alligevel, at pigerne har fortjent en medalje for deres ualmindelige store slid sæsonen igennem, siger Allan inden første bronzekamp mod Team Esbjerg. 

Ligesom semifinalerne, afgøres bronzekampene efter, hvilket hold der først når tre point eller flere. Det betyder, at vi, hvis vi med point i aftenens kamp, kan sikre bronzemedaljen på hjemmebane i den anden bronzekamp, som spilles i VIBOCOLD Arena tirsdag d. 22. maj. Vi får brug for en fyldt hal for at sikre medaljer til Viborg, så kom og bak op, når vi på tirsdag spiller den anden bronzekamp mod Team Esbjerg. 

Da tirsdagens kamp også er sæsonens sidste hjemmekamp (et eventuelt tredje bronzeopgør vil blive spillet i Esbjerg, red.) skal vi også tage afsked med de spillere, som efter denne sæson ikke længere skal spille i Viborg HK.  Kom og bak pigerne op en sidste gan i denne sæson, og hjælp os samtidig med at tage afsked med de spillere, der har været med til at give os fantastiske oplevelser i denne sæson.