Clara tager udfordringer med ophøjet ro

 

Hun bragede på scenen under sidste sæsons slutspil, hvor hun som U18 spiller endte med at få en vigtig rolle i slutspilskampene mod Odense Håndbold.

Clara havde sæsonen igennem trænet med ligaholdet, men spillet med sine holdkammerater på U18. Som sæsonen skred frem, var Clara i ny og næ med på bænken til ligakampene i VIBOCOLD Arena. I EHF Cup kampen mod Pragh kom Clara på banen og lukkede fuldstændig ned for gæsternes angrebsspil. Prøven var bestået og alle kunne se, at Clara besidder et kæmpe talent. Men hvordan ville det gå mod topholdene i den danske liga? Det fik vi at se, da Allan sendte den unge bagspiller ind i midterforsvaret, da kvartfinalerne mod Odense Håndbold stod på spidsen. Bagud på udebane mod Odense og med et nederlag i første kamp, kom U18 spilleren i aktion, og fik styr på Odenses spillere der fik sværere og sværere ved at komme til kvalificerede afslutninger.

- Det var mærkeligt at komme på banen i slutspillet sidste sæson. Jeg var vant til at være anonym og bare træne med holdet, men lige pludselig kom jeg også i fokus. Det var stort, særligt som en del af Viborg HK. Det er jo en klub mange ser op til, så at få lov at repræsentere Viborg HK har været stort. Det var vildt surrealistisk, også at se sig selv i medierne.

Clara har en fantastisk evne til at være i nuet og kæmpe med den opgave hun er sat for. Det gjorde hun sidste sæson mod Odense, og det gør hun denne sæson, hvor hun for alvor er blevet seniorspiller i Viborg HK.

- Det har været fedt at komme helt ind på holdet. Sidste år var jeg U18 spiller og halvt med ligaen, men i år er jeg seniorspiller og en fast del af ligaholdet, og det nyder jeg. Jeg har fået en mere fast rolle på holdet og er kommet mere ind på livet af de andre og fået gode veninder på holdet.

Hun er som regel udstyret med et stort smil på læberne og et humør, der smitter alle der kommer i nærheden af hende. Clara er nemlig typen, der kan snakke med alle og er tilpas i sine omgivelser. Hun er hjemmevant i VIBOCOLD Arena, som hun nærmest er vokset op i. Clara er Viborg pige med stort V, og har altid fulgt Viborg HK. Faktisk løb hun første gang på banen til en Viborg HK ligakamp som ungdomsspiller, hvor hun var indløbsbarn med holdkammeraterne fra Løgstrup.

- Jeg har altid fulgt Viborg HK og som ungdomsspiller har jeg været indløbsbarn, så jeg har som lille løbet på banen med ligaholdet. Det var dengang Bojana spillede i Viborg HK.

Nu er Clara selv en del af ligaholdet i Viborg HK, et hold, der altid er under pres for at præstere og skabe store resultater. Det holder dog ikke Clara tilbage, og hun er hurtig til at fortælle, hvad der er det største ved at være ligaspiller i Viborg HK.  

- Det er at være en del af holdet. Viborg HK navnet siger alt, så det er stort at få lov til at repræsentere klubben. Presset er selvfølgelig stort på os, men jeg prøver ikke at lade mig påvirke af det. Jeg mærker selvfølgelig, at der er store forventninger til os, særligt når vi har spillet en dårlig kamp. Men det kommer med territoriet, og jeg prøver ikke at lade mig påvirke af det.

Clara er vant til at arbejde under pres, og har denne og sidste sæson jongleret studier samtidig med håndbolden. Det kan lyde let, men det indebærer en del struktur og planlægning at få det hele til at gå op, når træning og kamp ligger i hverdagene, og rejsedage kommer ud over. Men som Clara har for vane tager hun presset i stiv arm, og nægter at lade sig gå på af lidt udfordringer.

- Jeg synes det har fungeret fint med studier og håndbold. Jeg er heldig at gå på en eliteretning på Viborg Katedralskole, så det er normalt, at der er elever væk på grund af sport. Vi får godskrevet fraværet i forbindelse med vores sport, og er gode til at hjælpe hinanden med at tage noter, så vi ikke kommer bagud. Det fungerer rigtig fint.

Studenterhuen kommer i hus til sommer og derefter er drømmene mange. Sikkert er det, at Clara vil opleve verden og komme ud i en mindre struktureret hverdag, hvor oplevelserne og spontaniteten står i højsædet. Hvor og hvornår denne drøm skal udleves står ikke klart, for lige nu er fokus på håndbold og de mange kampe, som Clara og resten af holdet har på programmet de kommende måneder.