3 point og Europæisk plads på spil

Det er ikke uden spænding, vi på lørdag træder på banen i VIBOCOLD Arena i kampen om to point mod Randers HK. Kampen er en tre-points kamp, forstået på den måde, at vi med en sejr får to point til kontoen i grundspillet som sikrer fjerdepladsen i HTH Go Ligaen. Netop fjerdepladsen i grundspillet er vigtig, da den giver ét point med over i slustpillet. Fjerdepladsen garanterer også, at Viborg HK for 26. sæson i træk er med i en af de prestigefyldte europæiske turneringer. 

Vigtigheden af lørdagens kamp er derfor ikke til at tage fejl af.  

Otte hold går videre til slutspillet og ved sidste spillerunde kom de otte hold på plads. Sidste spillerunde kan derfor ikke rykke ved holdenes deltagelse i slutspillet, men der kan blive flyttet rundt på pladserne, da Viborg HK, NFH og Team Esbjerg ligger med et enkelt points difference. Skæbnen er i egne hænder, og en sejr sikrer bevarelsen af fjerdepladsen og et point med over i slutspillet. 

- Ligaen har været tæt i år, og alle, med undtagelse af få hold, har taget point fra hinanden. Det tegner derfor også til, at vi får et tæt slutspil. Kan vi få et point med over i slutspillet, har vi en lille fordel i forhold til de hold, der ikke får point med over, og derfor er kampen mod Randers HK vigtig for os, siger Allan. 

Randers HK sikrede sig med en sejr over København Håndbold i seneste spillerunde ottendepladsen i ligaen og dermed også den sidste slutspilsplads. Med sejren kommer Randers til kamp med en god portion selvtillid i bagagen. Selvtillid er der også masser af i VIborg HK, og pigerne kvalificerede sig senest til semifinalen i EHF Cup med en sejr over Larvik HK. 

- Randers tog en rigtig flot sejr i seneste spillerunde, da de hjemme besejrede København Håndbold. Det gør meget, at man kommer med en sejr i bagagen. Det kan vi selv mærke efter en serie af gode kampe. Succes avler succes, og vi skal ride på den bølge vi er på lige nu. Finder vi det samme spil frem, som vi har spillet de seneste uger, så er vi godt på vej. Randers har et godt kollektiv med unge spillere der går all-in. Det skal vi have dæmmet op for, så tror jeg også på, at vi kommer herfra med to point. 

 

Der er fuld spillerunde lørdag, hvor alle hold i HTH Go Ligaen er i aktion. TV2 viser i den forbindelse en hovedkamp og vil samtidig vise dele af de resterende kampe i spillerunden.

Kampprogrammet ser ud som følger:

Viborg HK – Randers HK (vises på TV2 Play)

Team Tvis Holstebro – Silkeborg-Voel 

Nykøbing Falster – Aarhus United (Vises på TV2 Play)

København Håndbold – Ajax København

Team Esbjerg – FC Midtjylland (Hovedkamp på TV2)

Ringkøbing Håndbold – Odense Håndbold (Vises på TV2 Play)