De unge viste muskler i storsejr

Det var to vidt forskellige halvlege der udspillede sig i VIBOCOLD Arena på denne kolde onsdag aften, hvor hjemmeholdet fra Viborg HK efter en koncentreret anden halvleg kom fra kamp med en sejr på 35-24. 

Første halvleg kom hjemmeholdet godt fra start, og med en føring på 4-1 syntes kampen at være lagt i de ønskede rammer. Det var ikke tilfældet, og gennem hele halvlegen fulgte gæsterne fra Ringkøbing med hjemmeholdet, og kunne gå til pause bagud 16-15. Egentligt havde man indtrykket, at Viborg HK var det bedste hold, og chancerne bød sig til i angrebet. Det var forsvarsmæssigt det haltede, og blandt publikum blev der visket om, at defensiven skulles hæves for at vende kampen. 

"Jeg synes det er noget man ser i kampe som denne, hvor vi har haft et tæt program og har en spændende kamp på lørdag. Så kan kampe godt blive lidt ujævne, men vi fik en god start og kommer foran 4-1 og er i kontrol defensivt. Så falder vi lidt ned, og Ringkøbing får for godt gang i deres spil. Vi brænder et par chancer og så er de pludselig helt med i kampen igen og har mulighed for at komme foran. Der sjusker vi defensivt, og det snakker vi om i pausen, at der skal vi steppe op. Det er en fornøjelse at se, at de i løbet af de første fjorten-femten minutter af anden halvleg laverde kun et mål," siger Allan efter kampen og glæder sig over, hvor mange spillere der i løbet af kampen bød ind med rigtig flot spil. 

"Blandt andet har Poulsen nogle rigtig gode aktion i kassen, og vi har et godt forsvar. Det er fint at se, at de unge leverer i dag. Natasha spiller en rigtig flot kamp på fløjen, nok hendes bedste i Viborg indtil nu. Nips (Amalie Grøn, red.) og Mathilde gør det også fint, og Clara kommer ind og gør det rigtig godt både defensivt og offensivt. Samtidig slutter Jose godt af i målet, og havde en fin start, så det er en god solid sejr, med fine individuelle præstationer. Eneste malurt i bægeret er første halvleg, hvor vi er for upræcise i vores spil."

Fokus på defensiven i løbet af pausen syntes hurtigt at give sig til udtryk, og hurtigt fik hjemmeholdet skabt en solid føring. Denne føring kom aldrig i fare, og halvt inde i anden halvleg var det blot et spørgsmål om, hvor stor en sejr Viborg HK ville løbe med. Som Allan også sagde efter kampen, var det dejlgit at se, hvordan alle gik ind og tog chancen. Slutningen af anden halvleg spillede hjemmeholdet med den yngste mulige kæde, da Nips, Clara, Uno, Niko, Natasha, Mathilde og Jose sejlede Viborg HK skibet sikkert i havn. Efter kampen var Clara tilfreds med spillet, og glædede sig over igen at have spillet med nogle af de piger, hun som ungdomsspiller løb rundt med. 

"Det var mega sjovt, som det altid er at spille. Det var dejligt at få lov at bidrage med det jeg kan og sætte mit præg på kampen, så det var mega fedt. Jeg tænkte faktisk godt over, at det var alle vi unge der var på banen og det var fedt, at vi også kan gå ind og gøre det godt. Det er ikke kun de gamle der behøver være derinde," siger Clara med et grin og fortsætter. 

"Det er sjovt, især når vi har spillet sammen gennem årene og pludselig står i ligaen sammen. Det er sjovt." 

Næste kamp for Clara og resten af holdet er allerede på lørdag, hvor Larvik HK venter i EHF Cuppens kvartfinale. 

Kampen spilles lørdag kl. 16.00 i VIBOCOLD Arena. Billetter kan købes HER

 

 

Målscorere for Viborg HK: 

Line Uno - 10

Kristina Jørgensen - 6

Natasha Nolevska - 5

AG Nørgaard - 5 

Stine Bodholt - 4

Carin Strömberg - 2

Amalie 'Nips' Grøn - 1

Clara Høgh-Poulsen - 1

Sanne van Olphen - 1