"Nu handler det om at tage det gode med herfra og smide alt lortet væk." - Line Uno

EHF Cuppens gruppespil fik den værst tænkelige start for Viborg HK, da vi i dag spillede mod Tyrkiske Kastamonu. Med cifrene 26-28 på tavlen tage vi afsked med en uge, der har budt på to nederlag. Først mod FCM Håndbold i HTH Go Ligaen og i dag mod Kastamonu i EHF Cuppen.

Dagens nederlag var en af de rigtig grimme, for under kampen var det tydeligt for de fleste, at vi burde kunne tage point med fra kampen. Ikke fordi Kastamonu er et dårligt hold, det er de langt fra, men fordi vi kommer til utroligt mange chancer, som desværre bliver brændt. Det straffer tyrkerne, som i første halvleg lykkes med at flytte kampen over på deres præmissser, så vores spil kommer ud af dets vanlige flow.

"Jeg synes vi taber til os selv i dag," siger Uno umiddelbart efter kampen og fortsætter.

"Vi brænder ufatteligt meget og laver mange hovedløse fejl. Vi spiller for dårligt i dag. Det skal vendes, og nu handler det om at tage det gode med herfra og smide alt lortet væk. Der er ikke længe mellem kampene, så der er ikke tid til at gå og være sure over det ene eller andet. Der var tidspunkter, hvor vores spil var ved at vende, og det var et resultat af, at vi stod sammen og fik energi fra hinandens gode spil. Hvis Jose tog en bold, synes vi alle det var fedt, og når Carin scorede jublede vi alle, for det handler om sammenhold og fællesfølelse. Det er ikke dig mod hende, men os mod dem. Det får vi frem i perioder, men det er for korte perioder. Vi tabte og det må vi forholde os til. Jeg synes stadig vi har troen, men det handler om at få det hele ud når vi spiller."

De gode momenter i spillet kom særligt i anden halvleg, hvor Josephine Nordstrøm begyndte at få fat i målet, hvilket satte gang i vores kontrafase. På et tidspunkt var vi helt oppe og få fat, men lige som i første halvleg tog Kastamonu ved igen og fik kampen tilbage på deres præmisser. Gæsterne havde held med at tage farten helt ud af spillet, og da det endelig kom til stykket faldt vi på vores egne tekniske fejl og Kastamonus kloge spil.

“Havde jeg bare vidst, hvad det er der fik dagens kamp til at køre som den gør, ville jeg have ændret det. Vi ligner ikke os selv i dag, og det ser ud som om, vi arbejder under et enormt højt stressniveau. Vi laver mange fejl og træffer nogle forkerte beslutninger og nogle dumme valg. Det gør det for let for Kastamonu og spillet bliver for meget på deres præmisser. De gange jeg synes vi kommer igennem med tingene er det som om vi holder lidt igen. Det koster to point i dag, og betyder, at vi skal være mere end almindeligt skarpe på udebanerne. Som vi spiller lige nu skal vi ikke tænke på andet end at finde vores spil, og se om vi kan få glæden ind i spillet igen. Vi må forsøge at vende det de kommende dage, så vi er klar til de kommende kampe. Det er nogle svære opgaver vi er udsat for lige nu, og det er tid til at lave en turn-around,” sagde en tydeligt skuffet Allan efter kampen.

Med deltagelse i to turneringer, er der ikke længe mellem kampene, og allerede onsdag står pigerne over for en svær opgave, når pokalmestrene fra Team Esbjerg kommer til VIBOCOLD Arena. Viljen til at vende skuden var til at se i spillerne, og en ny dag venter. Som Uno sagde:

"Nu handler det om at tage det gode med herfra og smide alt lortet væk."

Kampen mod Team Esbjerg spilles onsdag d. 10. januar kl. 20.30.