Kvartinalepladsen kom i hus med hiv og sving

Lørdag eftermiddag skulle Viborg HK forsøge at spille sig i kvartfinalen af Cup Winners Cup, og for at det skulle lykkes, så var som minimum et uafgjort resultat imod norske Glassverket påkrævet, efter at det i sidste weekends sluttede 28-29 på udebane. Fra start havde træner Allan Heine krævet en fokuseret indsats, på trods af at holdet i de seneste 10 dage har spillet 3 opgør, og nu skulle igang med det fjerde.

Det blev også til en rigtig fin start. Glassverket startet med at forsøge et sjældent set dobbelt vip, men da det mislykkedes, så kunne Line Uno spurte hele vejen op fra forsvaret, igennem det norske forsvar, og bringe hjemmeholdet i front.

I en lige start kom også AG fint fra land efter fantomkampen i onsdags, og på kontra kunne hun fint assisteret af lynhurtige Line Uno bringe Viborg på 4-3 efter 8 minutters spil.

Kontrafasen, der var nordmændenes bedste våben i første opgør, fungerede fortsat. På begge kanter viste udeholdet store kvaliteter, og Line Bjørnsen kunne på højre fløj bringe udeholdet i front med 6-8 midtvejs i halvlegen. Målene kom lettest i Viborgs forsvar, og derfor var en pep-talk tiltrængt.

Et offensivt norsk forsvar ville dog fortsætte med at gøre det besværligt for hjemmeholdet. Når først Viborgs bagkæde fik angrebet på kanten af Glassverkets forsvar, så endte det som regel ud med et straffekast eller scoring, og her var AG sikker. AG er inde i en god periode spillemæssigt, men det var endnu gæsterne der havde fat i den lange ende, foran med 10-15 ved pausen.

Efter pause viste Rikke Poulsen stor klasse, og på trods af en dobbeltudvisning, så kunne MP bringe hjemmeholdet foran med 18-17 efter 12 minutter. Endnu engang var et vanvittigt comeback igang, og på tribunerne havde publikum ligesom holdet steppet op. Sølle 2 scoring havde udeholdet på 15 minutter scoret, men da Viborg nåede op, så kom Glassverket også igang. Lige nu SKAL det åbenbart være spændende i Viborg Stadionhal, så de viborgensere der var blevet hjemme gik glip af et brag af en 2. halvleg!

Stillingen 21-21 stod ved magt længe. Målvogterne spillede blændende i begge ender, og Rikke Poulsen valgte igenigen at snuppe et straffekast. Den forløsende scoring kom fra Louise Lyksborg, da hun med under 3 minutter scorede til en viborgensisk føring på 22-21, og eftersom at Glassverket næppe kom op og score 29 mål, så ville de som minimum skulle score 3 gange, imens at der ikke var råd til flere Viborg-scoringer.

En scoring til hvert hold blev det herefter til, og endnu en sejr blev en kendsgerning med resultatet 23-22.

Kampen cementerede at selv når det ser mørkest ud, så har Viborg-holdet moralen til at hive sig op mentalt og spillemæssigt.