Håndbolden vandt over skadeshelvedet

Tredje, og Louise Lyksborgs sidste nye fløjkollega, er Ditte Kelså.

Ditte fyldte i juni måned 26 år, og har i de tre foregående sæsoner spillet i Skive fH. Mange håndboldinteresserede hørte om Ditte Kelså, da hun desværre var så uheldig at opleve den mørke side af håndboldsporten. På blot 1 sæson blev venstrefløjen ramt af intet mindre end tre hjernerystelser, og selvom man skulle tro det ville få en håndboldspiller til at genoverveje sin karriere, så kom det aldrig for alvor på tale for den blonde fløjspiller.

Ditte Kelså VHK-Muratpasa”Jeg har taget den her skade meget seriøst, for ved netop hovedskader bliver man nødt til at tage sig god tid om at komme tilbage, da det i værste tilfælde kan give livsvarige mén. Jeg har målt de konsekvenserne der var ved at fortsætte op mod min glæde ved håndbolden, og sagde at hvis jeg skulle stoppe, så ville det være den yderste konsekvens. Der følte jeg ikke jeg var nået til endnu”.

I fodboldverdenen er flere målmænd frivilligt begyndt at spille med en ”sikkerhedshjelm”, og der har også været snak om at håndboldmålmænd fremadrettet skulle iføre sig sådan en, før de kunne komme på banen. Ditte har tænkt på, om det kunne være en løsning for hende med en særlig hovedbeklædning.

”I Danmark har vi, så vidt jeg ved, en regel om at markspillere ikke må spille kampe med hjelm, men at den kun må bruges til træning. Jeg ved at Maria Fisker har fået lavet et specielt pandebånd, og der have været snak om hjelme til målmændene. Jeg kunne også godt finde på at søge dispensation til at måtte spille med en form for sikkerhed. Jeg vil ikke opleve det jeg har været igennem igen.”

Ved siden af livet som håndboldspiller trives Ditte med sit daglige arbejde hos Fysioterapeuterne i Skive, men bor i det centrale Viborg. I hendes job har hun brugt de oplevelser hun har været igennem.

”Jeg kan mærke at når jeg får en hovedpinepatient ind, så kan jeg bedre sætte mig i deres sted, end før jeg var igennem det her. Man bliver langt hurtigere træt og småfrustreret, så selvom jeg muligvis smilede udadtil, så kunne jeg inderst inde have det ad h til. Havde det ”bare” været en brækket arm, så kunne folk da se at man kom gående og havde det skidt”.

Ditte, vi er glade for at du er kommet ud på den anden side, og ser frem til at se dig i aftenens kamp imod Bjerringbro FH.