Første derby på lørdag

Nedenfor kan du læse cheftræner Allan Heines ord omkring det forestående opgør imod FC Midtjylland.

“De danske mestre på besøg.”

Viborg HK har ofte skabt netop denne overskrift når de har været på besøg i det ganske land. Nu er det FC Midtjylland der i en årrække virkelig har præget toppen af dansk håndbold præcis som os selv. Vi er dog startet forfra på mange områder, og de seneste ugers kampe har med stor tydelighed vist, at vi endnu ikke har fundet den rytme vi gerne vil have i spillet. Vi startede rigtig flot i den første kamp mod TTH, men siden har vi oplevet hverdagen. Vi arbejder dagligt med de små detaljer i spillet, selvom det i kampens hede måske kan se anderledes ud. Vi har en stor tro på os selv, og vi ved at vi i løbet af sæsonen vil kunne byde de stærkeste hold op til dans, hvilket med tydelighed også blev set i tirsdagens pokalkamp imod Randers HK.

Om vi allerede på lørdag kan udfordre FCM i en sådan grad at vi kan stjæle de to point, det er en yderst interessant udfordring for os. Vi ved hvilke kvaliteter FCM har, og selvom de har vaklet lidt i starten, så er der på samtlige positioner klassespillere, hvis ikke verdensklassespillere. Blandt andet tre tidligere VHK’ere i Louise Burgaard, Sabine Pedersen og Johanna Ahlm. Derudover råder de over to af Danmark og Norges bedste backs i Stine Jørgensen og Veronica Kristiansen, og så har jeg slet ikke nævnt deres stærke målvogterteam med Sabine Englert og Ana Vojcic. Der er ingen tvivl – vi skal op mod verdensklassespillere på rad og række i weekenden.

Vi lærer hele tiden, og vi er meget bevidste omkring den proces vi er i, men vi hader at tabe. Motivationen for at fortsætte sejrens sødme er stor, selvom modstanderen i dag er FCM. Vi ved at der vil være bump på vejen mod succes, og vi ved at der er mange der vil forsøge at spænde ben for os. Vi ved, at mange vil elske at se os mislykkedes – fordi vi er Viborg HK. Vi ved, at vi vil løbe hovedet mod en mur flere gange i sæsonen, men vi stopper ikke. Vi finder vejen rundt om, over, ellers så braser vi lige igennem den, og viser de værdier vi vil stå for.

Vilje, Attitude og Fight – det kan ingen tage fra os.

Har du ikke allerede sikret din billet til ærkefjendeopgøret, så har du muligheden her. Vi ses!