Det nørdede hjørne – VHK vs. TTH

Statistik er en ting, men heldigvis kan sportsbegivenheders udfald ikke udregnes med en formel. Vi har alligevel “nørdet” lidt før Primo Tours Ligakampen imod Team Tvis Holstebro. Tal nedenfor kommer på baggrund af de 19 første spillerunder i Primo Tours Ligaen.

  • Ligaens mest sikre straffekastafsluttere står overfor det andetbedste målvogterpar i disse situationer. Holstebro har scoret på 85,2 % af deres afslutninger fra syvmeterstregen, men Poulsen og Brun har reddet 12 ud af 53 afslutninger i den direkte duel (22,64%) – kun overgået af HC Odense.
  • I antallet af tekniske fejl vinder Holstebro klart, da de har tegnet sig for 295 fejl. Til sammenligning ligger Viborg ”fjerdesidst” med 224 fejl (tabte bolde, fejlafleveringer eller regelfejl).
  • Viborg HK er det hold der har lukket andenfærrest mål ind. 457 gange har VHK-keeperne hentet bolden ud af netmaskerne, hvorimod TTH-duoen har taget de tunge skridt 494 gange. Det placerer dem som det femte mest indkasserende hold.
  • Selvom at mange kalder Viborg HK et hårdtspillende hold, så er det Holstebroerne der tegner sig for flest 2-minutters udvisninger. Her har gæsterne fået 51 “kaninører” imod Viborgs 40.
  • Team Tvis Holstebro scorer i gennemsnit 27,1 mål pr. kamp, imens Viborg HK i sæsonens hidtidige 19 kampe har tegnet sig for 25,6 scoringer pr. optræden.

Vi kunne fortsætte fra nu af indtil på torsdag, men tætter på kampresultatet kommer vi nok ikke. I går så vi hvor lidt der adskiller de to hold, og mon ikke også det bliver tilfældet på torsdag. Fightes for en sejr skal der i hvert fald!