Årets talent i Viborg HK 2015 fundet

Flere var inde i billedet, men i sidste ende faldt valget på blot 17-årige Nikoline Lundgreen, som i en ung alder har gjort sig gældende blandt ligaspillerne.

Før opgøret lørdag mod Randers holdt Susanne Munk Wilbek en kort tale i forbindelse med overrækkelsen.

“Årets talent i Viborg HK er en meget ambitiøs og seriøs spiller, som er god til at strukturere og planlægge sin hverdag. Hun træner utrolig målrettet og energisk hver eneste gang, og så har hun et fantastisk skud. Nikoline har allerede gjort sig erfaringer i Champions League som U16-spiller, og i sommers blev hun Europamester med det danske U17-landshold. Vi glæder os rigtig meget til at følge hende i den grønne trøje”.

Som mange måske så i TV-optakten til kampen, så er der lang vej fra talent til etableret ligaspiller. Nikoline afspejler mange kvaliteter med blandt andet hendes gode fysik, men for Viborg HK er det vigtigt, at “Niko” stille og roligt kommer ind og snuse lidt til livet som fuldtidsprof, imens hun samtidig prioriterer skolegangen ved siden af håndbolden.

Nikoline var selvfølgelig beæret over at modtage den fine pokal, som var et symbol for hendes indsats.

“Det var da en god oplevelse, og en god start på det der blev en rigtig god aften. Jeg spillede ikke, da jeg er den 17. spiller, og der må kun være 16 på holdkortet.”

Skulle der være en førsteholdsspiller der pådrager sig en sygdom eller skade, så står Niko klar til at gribe chancen.

“Det er et kæmpe plus, at jeg har muligheden for at lære hos ligaholdet. Sammen med Bo og Allan planlægger vi min uge, så min krop ikke bliver overbelastet, og så kan jeg præstere når det er nødvendigt. Det synes jeg går rigtig fint på den måde.”