2 point i efterårssæsonens sidste ligakamp!

Her til aften skulle den sidste ligakamp spilles, da HC Odense tog imod Viborg HK.

Kampen blev indledt med 120 kilometer i timen, og to gode keeperpræstationer sørgede for, at den første scoring faldt efter godt 3 minutter. Her fandt Line Uno AG, som ikke var nået retur fra det forrige angreb. Det afspejler vel meget fik hvor hurtigt det gik indledningsvis.

Generelt bød de første ti minutter af kampen på rigtig gode takter for udeholdet, der ikke virkede hæmmet af den lange rejse hjem fra Frankrig i søndags. Efter 12 minutter var drømmestarten en realitet med 3-8 på måltavlen. I særdeleshed Marie-Paule Gnabouyou og Line Uno havde her vist storspil offensivt, imens forsvaret og Rikke Poulsen virkede som en stor udfordring for hjemmeholdet, der prøvede at skifte den tidligere Viborg-målvogter Chana de Souza ud, eftersom der blev længere og længere imellem hendes redninger.

Midtvejst i halvlegen blev det til flere udskiftninger i den ellers solide startopstilling, og Louise Lyksborg blev for eksempel afløst af Simone Böhme, imens Barbi gav Line Uno en pause. Det endte med en relativ sikker føring på 12-17 ved sidebyttet, og det var specielt på målvogterposten der var forskel. Hjemmeholdet havde kun 4 redninger, imens Rikke Poulsen stod på 48 % (10 redninger på 21 afslutninger). Skal man finde en smule malurt i bægeret, så var det hjemmeholdet der scorede de sidste 3 mål, og føringen kunne derfor have været endnu større.

HC Odense havde tydeligvis fået vendt et ord eller to i pausen, for det var hjemmeholdet der kom bedst ud. I særdeleshed MP virkede dog meget veloplagt, og gang på gang blev der krydset op til hende med succes, eller så fandt bolden ud til en træfsikker AG, som ikke skød med løst krudt.

Til sidst blev det dog meget mere spændende end nødvendigt var. En dårlig periode var lige ved at vende kampen helt på hovedet, og det var vel en blanding af et Viborg-hold der pludselig stivnede i flere sekvenser, samt HC Odense der lugtede blod.

Med et minut tilbage på haluret havde AG alle muligheder for at lukke den pludselig tætte kamp, men ved stillingen 23-25 brændte hun et straffekast, og HC Odense forlangte time-out i sekundet bagefter.

En hurtig scoring fra Maria Adler gjorde at et boldtab kunne blive fatalt. Viborg fik spillet til der manglede 16 sekunder på haluret, og her smed Allan Heine det sidste time-out kort. Armen blev hævet i de døende sekunder, og til trods for et boldtab, så ender de 2 point i bussen på vej hjem til Viborg efter en 24-25 sejr!